INSPIRATIE

ZOMERTIPS VAN LISA-MARIA

Lisa-Maria is een allround beauty- en hairstylist; ze is make-up artist voor verschillende televisieprogramma’s en magazines, geeft les in kapperstechnieken en heeft naast dit alles ook nog tijd om de mooiste looks voor de hair tutorials van Zenner te maken. Zij deelt handige zomertips.

TIP 1: HAARVERZORGING

Het belooft weer een hete zomer te worden. Lekker natuurlijk, maar wel zaak dat je je haar extra goed verzorgd. Gebruik te allen tijde een sun protection spray met UVA en UVB filters. Dit voedt je haar, beschermt je hoofdhuid en voorkomt vervaging van je haarkleur door fel zonlicht. Mocht je hoofdhuid toch verbranden, maak dan je eigen redmiddel. Zet een kopje groene thee en laat het afkoelen. Was je haar, het liefst niet met te warm water, en spray daarna voorzichtig de afgekoelde groene thee over je haar en hoofdhuid. Laat dit 5 minuten intrekken en spoel het daarna uit. De antioxidanten in groene thee werken goed tegen ontstekingen en een jeukende of brandende hoofdhuid.

TIP 2: HAARGROEI

Lange lokken, wie wil dat nou niet? Maar wat is nou de beste manier om je haar lang te laten groeien? Allereerst: niet iedere zes weken naar de kapper gaan. Dat is namelijk niet per se nodig om het gezond te houden. Daarnaast is het belangrijk dat je je haar niet iedere dag wast en het goed verzorgt met de juiste voedende producten, zoals een leave-in conditioner of een haarmasker op zijn tijd. Je kan er ook voor kiezen om haar- en nageltabletten te slikken voor extra vitamines en mineralen. Deze bevorderen niet alleen de haargroei, maar zorgen ook voor sterke en lange nagels. Let ook op wat voor een elastiek je gebruikt in je haar. Gebruik liever een zachte scrunchie of metal free elastiekje. En dan een laatste gouden tip: slaap op een satijnen kussensloop. Dit heeft talloze voordelen, zoals minder pluis en gespleten haarpunten, minder snel vet haar en betere hydratatie van de huid.

TIP 3: BEACH LOOK

Altijd al een volle bos met krullen willen hebben? Met papillotten wordt deze droom werkelijkheid.

Te gebruiken in een paar simpele stappen:

  1. Maak je haar vochtig, maar niet te nat.
  2. Gebruik een salt spray voor meer grip.
  3. Rol de papillotten in een verticale lijn tot waar jij de krul

wilt hebben (tot op de hoofdhuid is dus niet nodig).

Rol ze niet te strak voor een casual beach look!

  1. Laat het natuurlijk drogen of zet de föhn erop. (let op: föhn niet te heet).
  2. Haal de papilloten uit je haar en kam het voorzichtig

door voor een nonchalant effect.

  1. Gebruik wat texturizing spray op de aanzet

voor meer volume en grip.

 

Extra tip: rol de voorste twee plukken schuin naar achter en zet vast met een mooie clip voor een speels jaren ‘70 effect.

Lisa-Maria is allround beauty- en hairstylist; ze is make-up artist voor verschillende tv-programma’s en magazines, geeft les in kapperstechnieken en heeft naast dit alles ook nog tijd om de mooiste looks voor de hair tutorials van Zenner te creëren.