INSPIRATIE

DUURZAME HAARKLEMMEN

Duurzaamheid staat hoog op de maatschappelijke agenda. En dat is maar goed ook, want de milieukwestie is er één waar we niet meer omheen kunnen. Steeds meer mensen geven aan bewustere keuzes te willen maken als het gaat om koopgedrag. Haaraccessoires worden dagelijks gebruikt en dus valt er op dit gebied veel te winnen wanneer er voor duurzame alternatieven wordt gekozen.

Bij Zenner zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden om kunststof in onze producten te vervangen door natuurlijke materialen. Van badaccessoires tot borstel en elastieken tot haarbanden: steeds meer producten in het Zenner assortiment worden gemaakt van natuurlijke- en gerecyclede materialen. Zo ook de nieuwe duurzame klemmen. Er is keuze uit twee varianten: haarklemmen van bio-based kunststof of 100% gerecycled plastic.

HAARKLEM BIO-BASED

De haarklem bestaat voor het grootste deel uit bio-based materiaal gemaakt van mais. Bij de verwerking van mais blijft er altijd een gedeelte restmateriaal over dat niet gebruikt kan worden voor de voedselindustrie. Zonde om hier niks mee te doen. En dat hoeft ook niet want de natuurlijke maisoliën zijn hartstikke geschikt voor een schone productie van kunststof, waarbij er een stuk minder CO2 vrijkomt. Het resultaat: een stevig materiaal dat de basis vormt voor onze bio-based haarklemmen. Ze zijn verkrijgbaar in bruin en zwart en in twee verschillende maten.

 

HAARKLEM VAN GERECYCLED 

Deze haarklemmen kan je met een goed gevoel dragen. Ze zijn namelijk gemaakt van 100% gerecycled plastic. Milieuvervuiling treedt voor een groot deel op tijdens de beginfase van het productieproces. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen slaan we deze beginfase over. Met deze haarklem kan jij het materiaal een nieuw leven geven. Extra fijn is dat de haarklem twee soorten tanden heeft wat zorgt voor meer grip in het haar. Zo blijft je haar de hele dag op zijn plek.

 

Pernila van Rijn is Marketing Assistent bij Zenner. Ze voorziet de website van Zenner van leuke blogs, hippe hair tutorials en nieuwe producten. Verzorgd voor de dag komen en af en toe uitpakken met een stijlvol en zakelijk kapsel is waar Pernila zich vaak mee bezig houdt. Haar werk bij Zenner en haar interesse in care, hair en beauty is daarom een perfecte combinatie